Cacao Lavado

KaKaWa

"Kakawa" er et Olmec-ord, der betyder kakao

Sourcing fra kvinde-ledede og indfødte producenter

Produktionsmetoden giver muligheden for at høste små mængder kakao-pods og forarbejde dem til “cacao lavado” - oftest er det kvinder som på den måde tjener lidt ekstra til familiens økonomi.

Vaskning

Cacao lavado" har været den traditionelle metode til forarbejdning af kakao i Mexico siden umindelige tider. Landmændene knækker bælgene lige efter høst, udtrækker de våde bønner og vasker dem manuelt med kurve for at fjerne kakaomassen, den hvide, søde og syrlige frugtmasse, der omslutter bønnerne.

Tørring

Bønnerne soltørres derefter og udvikler den distinkte rødlige, ensartede farve, der kendetegner "cacao lavado".

“Revival Cacao”:Ifølge os er en 100% kakaopasta lavet med Cacao Lavado og uden yderligere ingredienser, hvad ceremoniel kakao bør være.

Da denne kakao ikke bliver fermenteret, har den lidt mere astringens og bitterhed, så den er ikke lige den bedste til klassisk chokolade. Men prøv vores ‘Cacao Lavado 75% rustik’ – den er faktisk rigtig lækker!

Astringesn og bitterhed bliver dog en fordel ved at drikke chokolade, hvor subtile smagsnuancer kommer bedre frem. Denne gamle mesoamerikanske metode bevarer alle polyfenoler, flavonoider, catechin, epicatechin og andre bioaktive forbindelser, der går tabt under fermenteringen. Disse forbindelser, der ofte fejlagtigt forbindes med mørk chokolade generelt, findes i friske kakaobønner og forbliver kun intakte i mørk chokolade lavet med lavado cacao.

Næste
Næste

Criollo og ceremoniel chokolade