Nyhed: Vasket kakao

Fra Tabasco i Mexico - ikke fermenteret!

En af vores store nyheder lige inden sommer: En vasket, ikke fermenteret kakao fra Tabasco i Mexico.

Resultatet er en blød kakao, specielt til drikkechokolade - men også til at spise. Den har, som noget specielt, tydelig højere indhold af all de gode ting: Theobromin + 20%, polyfenoler +50%, antioxydanter + 100%, epicatechin + 500% - + 600%

NB: Drikkechokoladen (100%) er aldrig varmet op til over 42grader og skal derfor inden den drikkes varmes til min. 85 grader af hensyn til fødevaresikkerneden

En af vores nye kakaobønner kommer fra Haiti - PISA. De første chokolader er ved at være klar - en spændende frugtig smag, med hindbær og lichy aroma.

Kvinde i blå tøj sorterer kakaobønner foran sækkene.

Ceremoniel kakao - økologisk og 100% ren

Et produktlabel med en leguan på græs. Tekst: "Ceremoniel Kakao, Honduras, Pico Bonito, 100% dark, Single origine, skånsomt melangeret, ikke tempereret." Med økologisk symbol og Poco Loco chocolatería logo.
Et produktlabel med en grøn frø og tekst om ceremoniel kakao fra Haiti PISA, 100% mørk chokolade, single origen, skånsomt melangeret, ikke tempereret, med certificeringslogoer.
Et produktlabel med elefantbillede, tekst om 100% ren kakao fra Tanzania, KokoaKamili mørk chokolade, single origin, melangeret, ikke tempereret. Økologisk symbol og logo fra POQO Chocolatería.

Vi producerer nu 3 typer ceremoniel kakao: med bønner fra Haiti, Honduras og Tanzania.

I produktionen er der stort fokus på renhed - således fjernes skallerne i to omgange - og kakaoen males derefter til en fin chokolade i en langsom proces hvor temperaturen hele tiden holdes under 40 grad celsius.

Resultatet er en unik, økologisk og ikke tempererede blok-chokolade med ikke andet end kakaobønner som ingrediens.