Nyhed: Vasket kakao
Fra Tabasco i Mexico - ikke fermenteret!
En af vores store nyheder lige inden sommer: En vasket, ikke fermenteret kakao fra Tabasco i Mexico.
Resultatet er en blød kakao, specielt til drikkechokolade - men også til at spise. Den har, som noget specielt, tydelig højere indhold af all de gode ting: Theobromin + 20%, polyfenoler +50%, antioxydanter + 100%, epicatechin + 500% - + 600%
NB: Drikkechokoladen (100%) er aldrig varmet op til over 42grader og skal derfor inden den drikkes varmes til min. 85 grader af hensyn til fødevaresikkerneden
En af vores nye kakaobønner kommer fra Haiti - PISA. De første chokolader er ved at være klar - en spændende frugtig smag, med hindbær og lichy aroma.
Ceremoniel kakao - økologisk og 100% ren
Vi producerer nu 3 typer ceremoniel kakao: med bønner fra Haiti, Honduras og Tanzania.
I produktionen er der stort fokus på renhed - således fjernes skallerne i to omgange - og kakaoen males derefter til en fin chokolade i en langsom proces hvor temperaturen hele tiden holdes under 40 grad celsius.
Resultatet er en unik, økologisk og ikke tempererede blok-chokolade med ikke andet end kakaobønner som ingrediens.